Un strop de viață
Facem totul cu pasiune, cu răbdare și pricepere, iar produsele noastre sunt atât de firești, de naturale, exact așa cum le-a dorit natura.
Cooperativa Legume-fructe Roua a fost constituită în anul 2018 prin asocierea unui număr de șapte fermieri în jurul conceptului de agricultură ecologică, din dorința de a redescoperi și de a oferi gustul legumelor adevărate, crescute cu grijă și migală, fără grabă, fără deadline-uri.
Legumele și fructele noastre cresc în ritmul lor. Noi nu facem altceva decât să le însoțim în această creștere și să le asigurăm tot confortul.
Ne dorim să le oferim românilor produse ecologice, atât online, cât și prin vânzare directă, aducând produsele cât mai aproape de consumatori în zonele
rezidențiale și în zonele de birouri din București și din județele limitrofe Bucureștiului.
Astfel, sunt comercializate verdețuri precum salată ecologică, ceapă verde și pătrunjel, legume – roșii cherry și castraveți, zucchini, vinete și ardei capia.
Terenurile sunt situate în proporție de 100% în județele limitrofe Bucureștiului, în Fundeni (județul Călărași), Băneasa și Slobozia (județul Giurgiu) și Ceptura – județul Prahova.
Scopul cooperativei este de a coordona din punct de vedere tehnic, financiar și logistic activitățile de producție și comercializare a legumelor și fructelor ecologice, proaspete și procesate.
Din natură
Produsele noastre sunt crescute în pământ românesc, lăsat în pace.
În România beneficiem de avantajul solurilor nepoluate și fertile cu expuneri favorabile, tehnologii de cultură 100% ecologice, utilizarea pe scară largă a energiilor regenerabile și în special a biomasei reziduale din agricultură, dar și de experiența și expertiza celor mai buni specialiști horticultori autohtoni și UE.
Cercetare & dezvoltare
Folosim doar produse organice provenite 100% din natură pentru a hrăni și a proteja plantele.
Proiectul nostru de cercetare –
dezvoltare urmărește standardizarea și acreditarea unor produse ecologice din gama fertilizanților și biostimulatorilor naturali derivați din plante provenite din flora spontană.
Siguranță alimentară
Toate produsele sunt crescute în ritm natural, fără hormoni, acceleratori de creștere sau tratamente de păstrare. Îngrășămintele naturale și sistemul de rotație a culturilor fac ca legumele și fructele noastre să se simtă bine într-un sol fertil. Dăunătorii sunt combătuți doar biologic și astfel nu avem nevoie de aditivi și pesticide.
Producție autohtonă
Producem legume ecologice în 10 ha de sere pe toată perioada anului și începând de anul viitor vom recolta primele fructe ecologice din livezile noastre tinere (cca. 45 ha) de cireș (polytunnels), cais, piersici și căpsun (polytunnels).
Continuăm dezvoltarea cooperativei atât în zona de producție prin cultivarea a încă 50 ha de legume în câmp deschis dar și prin construirea unui depozit de legume-fructe proaspete de cca. 1.500 tone dotat cu linii de sortare și ambalare moderne.
Produse organice
Produsele noaste sunt de cea mai bună calitate fapt certificat de organisme de specialitate de notorietate europeană.
Odată cu intrarea în funcțiune a tuturor fermelor, ne propunem să obținem certificarea GAP pentru bunele practici agricole, realizate în fiecare dintre ferme.
Controlul calității
Tot procesul, de la producție la recoltare, este manual.
Avem grijă ca fiecare produs care ajunge pe masă să corespundă celor mai înalte standarde de calitate.
Fermele beneficiază de spații proprii pentru ambalare și condiționare, dar și de spații de depozitare, cu temperatură controlată, în vederea livrării.
Mijloace de producție:
Cca. 10 ha de sere de legume ecologice
Cca. 45 ha de livezi de pomi fructiferi – cireș, cais, piersic și căpșun
Un total de peste 150 ha de teren agricol în proprietatea membrilor cooperatori